Het RABABOX-project

Sinds 2019 organiseert Herne Rabarber’t haar RABABOX-project in het kader van Week van de Korte Keten / Zomer van de Korte Keten. Een initiatief vanuit de Provinciale Landbouwkamer Vlaams-Brabant.

Voor meer informatie over dit initiatief kan je surfen naar www.weekvandekorteketen.be .

Het doel achter de RABABOX is om inwoners uit groot Herne, Bever, Galmaarden, Pepingen en Gooik kennis te laten maken met producten uit de streek en het verhaal van producenten en handelaars in de kijker te zetten. Op deze manier wil Herne Rabarber’t de lokale economie en de korte keten een duwtje in de rug geven.

De RABABOX is een menu samengesteld met alleen lokale producten. Dat menu bestaat uit een koud hoofdgerecht, een dessert en een drankje. Je kunt kiezen uit twee menuopties: een pajots boerenplankje (assortiment van verse charcuterie met groenten en brood) of een vegetarische slaatje (assortiment van lekkere, lokale kazen met groenten en brood).

Wanneer je bij Herne Rabarber’t een bestelling plaatst via het online bestelformulier of telefonisch, kan je ervoor kiezen om deze bij jouw thuis te laten leveren door één van onze vrijwilligers of je kan zelf jouw bestelling komen afhalen aan ons afhaalpunt. Alle maaltijden worden verpakt in rietsuikervezeldozen en gepresenteerd in een herbruikbare totebag of koelzak.

De vrijwilligers van Herne Rabarber’t staan tijdens het RABABOX-project in voor o.a. het bestellen van alle producten bij de lokale producenten en handelaars, voor alle communicatie en het ontwerp van het marketingmateriaal, voor het maken van de RABABOX-maaltijdboxen en voor het leveren van alle bestellingen bij de klanten thuis. Daarnaast zijn zij ook verantwoordelijk voor het ontvangst van de klanten aan het afhaalpunt.

Alles wordt met veel enthousiasme, liefde en zorg klaargemaakt om klanten een unieke korte keten-ervaring te geven.

Tijdens de eerste editie van de RABABOX, maakte Herne Rabarber’t 80 maaltijdboxen klaar en op 12 juli 2020 mochten de vrijwilligers 117 mensen gelukkig maken met een pajots boerenplankje of een vegetarisch slaatje.

<span>%d</span> bloggers liken dit: