Handelaars en producenten RABABOX 2020

Onze RABABOX draait rond het promoten van lekkere, lokale producten uit de streek rond Herne. Maar ook om je kennis te laten met de mensen achter het product. Op deze pagina willen wij deze mensen in de kijker zetten.


Slagerij Johan Bombois (Sint-Pieters-Kapelle)

Met veel enthousiasme en plezier ontvangen Johan en Kristel jouw in hun slagerij te Sint-Pieters-Kapelle.

Adres: Geraardsbergsestraat 16, 1541 Herne

Facebookpagina: https://www.facebook.com/SlagerijJohanBombois

Product uit de RABABOX: kop, paté, natuur ham en gezouten hesp.


Slagerij Jos Derijcke

Bij slagerij Derijcke Jos wordt er met veel liefde en passie gezorgd voor ambachtelijke vleeshouwerij.

Adres: Grotestraat 1, 1540 Herne

Product uit de RABABOX: witte en zwarte pensen


Groeten en Fruit Balé

Bart en Leen van Groeten en Fruit Balé zorgen voor jouw portie verse groenten en fruit met hun rijdende winkel.

Daarnaast zijn zij de pioniers van iets unieks in het Pajottenland. Bij hen kan je namelijk dag en nacht fruit en groenten kopen aan een automaat. In hun nieuw groenten- en fruitautomaat bieden zij een ruime keuze van hun verse producten.

Adres: Steenweg op Elingen 11, 1670 Pepingen

Facebookpagina: https://www.facebook.com/groentenenfruit.bale

Producten uit de RABABOX: Groenten


De Groentelaar

De Groentelaar is een kleinschalig tuinbouwbedrijf uit Pepingen, dat op een biologische en duurzame manier gezonde en kwaliteitsvolle groenten en kruiden kweekt.

Adres: Huttestraat 46, 1670 Pepingen

Facebookpagina: https://www.facebook.com/degroentelaar

Website: https://www.degroentelaar.be/

Product in de RABABOX: Groenten


De Pletterick

De Pletterick is een groente- en kruidenveld in Herne, 30 km ten zuiden van Brussel. Zij werken met de principes van biologische duurzaamheid en coöperatieve ideeën. Sinds 5 jaar ontwikkelt De Pletterick het veld (geeft de grond de tijd, plant bomen, struiken, heggen, begint met het creëren van ideeën, ontwikkelen van de grond …) maar net sinds 2016/17 verbouwen zij hun groenten en kruiden voor een gemeenschapsgericht landbouwidee. Op dit moment levert De Pletterick wekelijkse groentepakketten in Herne en Brussel.

Adres: Kleine Leenstraat 5, 1540 Herne

Website: https://pletterick.wordpress.com/

Product in de RABABOX: Groenten


Authentical Fresh

AUTHENTICAL wil met het thema fresh een ondersteunend en verbindend platform bieden aan lokale producenten en dienstverleners rond voeding.

Authentical wil hun inzet en passie maar ook hun kunde zichtbaar maken, hun verhaal mee vertellen en dragen. Lokaal invulling geven aan de nood aan verse en gezonde voeding, in dialoog met de consument en met oog voor de verbinding die voeding maakt tussen mensen onderling en in relatie tot de natuur die haar voortbrengt.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/AUTHENTICAL_fresh

Website: https://www.authentical.be/

Product in de RABABOX: Groenten


Hof Vanderhaegen

Sinds 1938 is Hof Vanderhaegen een gevestigde waarde in Druimeren, een eeuwenoud landbouwerskwartier in Herfelingen. De boerderij is gespecialiseerd in melkvee, akkerbouw en ook thuisverkoop van aardappelen.

Adres: Raseveldstraat 6, 1540 Herfelingen

Product uit de RABABOX: AardappelsaladeVan Laethem G & K

Adres: V. Maloustraat 68, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Product in de RABABOX: Eieren


Herne Rabarber’t vzw

In 2017 staken enkele enthousiaste inwoners uit de gemeente Herne de koppen bij elkaar en richtten ze samen vzw Herne Rabarber’t op. Herne Rabarber’t is een ondernemende organisatie die de groente rabarber terug in de kijker zet. Door zelf projecten te lanceren en de schouders te zetten onder bestaande initiatieven, wil de vzw o.a. mensen samenbrengen, de lokale handelaars promoten, korte keten stimuleren en goede doelen ondersteunen.

Met de eigen geteelde rabarber maakt de vzw in samenwerking met lokale producenten o.a.  appel-rabarbersap, aardbei rabarberconfituur, rabarberpralines, rabarberpaté, rabarbertaart en rabarbersorbet. Daarnaast verkoopt de vzw ook bestaande rabarberproducten afkomstig van lokale handelaars zoals o.a. rabarbercider.

Adres: Steenweg op Asse 167, 1540 Herne

Facebookpagina: https://www.facebook.com/hernerabarbert

Website: www.hernerabarbert.be

Product in de RABABOX: Rabarber in de aardbei-rabarbertaart en fles appel-rabarbersap


Aardbeienhoeve

Al 20 jaar teelt aardbeienboer Geert Heremans uit Oetingen aardbeien. Op een oppervlakte van 40 are plukt hij van april tot oktober verse aardbeien. Ook vind je Geert vinden op de boermarkt van Kester en op de wekelijkse markt van Leerbeek en Zandbergen.

Adres: Aardbeienhoeve – Condijstraat 11, 1755 Oetingen

Van dinsdag tot en met zondag open van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 18 uur. Zondag open tot 15 uur.

E-mailadres: heremans.geert@telenet.be

Product in de RABABOX: Aardbeien in de aardbei-rabarbertaart


’t Keekje

Picture

Brood gebakken van eigen graan, dat smaak je. Kom bij ’t Keekje langs voor een brood, gebakje of een andere lekkernij. 
Een communiefeest, babyshower, verjaardag of een ander feest(je), om jouw speciale gelegenheid compleet te maken, voorziet ’t Keekje graag jouw uniek, al dan niet gepersonaliseerd gebak.

Adres: Molenhofstraat 54, 1670 Heikruis

Facebookpagina: https://www.facebook.com/T-Keekje

Website: https://www.tkeekje.be/

Product in de RABABOX: De aardbei-rabarbertaart wordt gebakken door ’t Keekje.


Bakkersatelier T Bruut – Meegaan vzw

Brood met een hart. Bakkersatelier ’t Bruut is een project van Meegaan vzw, om mensen met een afstand tot werk te begeleiden naar onafhankelijkheid

Adres: H. Geeststraat 24, 1540 Herne

Facebookpagina: https://www.facebook.com/tbruut

Website: https://tbruut.be/

Product in de RABABOX: Broodjes


Van Snick Herfelingen

Adres: Sint-Niklaasstraat 11 A , 1540 Herfelingen

Openingsuren: Van maandag tot zaterdag open van 8 uur tot 18 uur 30. Zondag open van 8 uur tot 12 uur 30 en gesloten op woensdag.

Telefoonnummer: 054/56.62.32

Product in de RABABOX: Broodjes


Pajottenlander

PAJOTTENLANDER | Fresh from Belgium

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel. Door de jaren heen is het assortiment uitgegroeid tot een volledig gamma fruit- en groentesappen, en fruitbereidingen, onder de merknaam Pajottenlander.

Een ruime keuze aan half afgewerkte producten op basis van biologisch fruit staat ter beschikking van grootverbruikers. Een ongelooflijk vakmanschap, grote bezieling en eerlijke handel zorgen voor een organische groei van het bedrijf sinds het prille begin.

Adres: Kerkstraat 14, 1670 Pepingen

Website: https://www.pajottenlander.be/

E-mailadres: info@pajottenlander.be

Product in de RABABOX: Appelsap Pajottenlander


Fruit D’Haemer

Fruit D’Haemer is een familiebedrijf dat reeds sinds jaren milieubewust appelen en peren teelt. Het bedrijf bestaat uit een grote oppervlakte fruitboomgaarden waar variëteiten geteeld worden zoals Conference, Doyenné, Durondeau,… maar ook Jonagold, Primo, Elstar en nog veel meer. 

Het fruit wordt vermarkt via thuisverkoop in een eigen winkel en fruitautomaat, maar ook via groothandel en export. Verder worden er van het fruit ook verschillende vruchtensappen gemaakt.

Adres: Vroembos 13, 1670 Pepingen

Facebookpagina: https://www.facebook.com/fruitdhaemer

Website: https://www.fruitdhaemer.be/

Product in de RABABOX: Appelsap D’Haemer


Hof Van Petegem

Op deze boerderij kan je terecht voor zelfbereide chocomousse en tiramisu, ambachtelijk vervaardigd met melk van hun eigen koeien. Enkel op bestelling via telefoon.

Adres: Ekkelenberg 18, 1540 Herne

Telefoonnummer: 02 396 21 50

Product in de RABABOX: chocolademousse


De Beverse Kaasmakerij

De familie De Ville heet je van harte welkom op hun landbouwbedrijf en kaasmakerij. De Beverse Kaasmakerij is gelegen in Vlaams-Brabant, meer specifiek in het Pajottenland in het middelpunt van de driehoek Lessen, Edingen, Geraardsbergen.

Adres: Kerkhove 64, 1547 Bever

Website: https://www.beversekaas.be/

Product in de RABABOX: Natuurkaas


Geitjesweelde

Geitjesweelde blijft rustig onder Q-koorts (Gooik) - De Standaard ...

De Geitjesweelde is een boerderij waar er om en bij de 70 geiten en 25 schapen grazen. Het bedrijf is een kleine producent die voedselteams uit Vlaams-Brabant voorziet van zuivelproducten, ijscrème en gebak. Tot dat gebak behoort ook het delicieuze mekkertaartje, een huisgebakje op basis van geitenkaas.

Adres: Zwartschaapstraat10, 1755 Gooik

E-mail: geitjesweelde@telenet.be


Schapenmelkerij Bosschelle Denderhoutem

Bij Schapenmelkerij Bosschelle verwerkt men de melk van hun eigen 110 melkschapen tot allerhande zuivelproducten. Het ganse jaar door is er ook lamsvlees van eigen kweek.

Adres: Teerlingstraat 35, 9450 Denderhoutem

Facebookpagina: https://www.facebook.com/SchapenmelkerijBosschelle

Website: https://www.onlinehoevewinkel.be/

Product in de RABABOX: Schapenkaas natuur


Kartuis

Welkom op de website van Kartuis bier - Welkom

Herne, een groene en landelijke gemeente in het Pajottenland, is bekend voor zijn historisch ‘kartuizerklooster’ waar monniken vanaf de jaren 1084 hun eigen kartuizerbier brouwden. Op 18 oktober 2003 werd op het gemeenteplein van Herne het Kartuizerstandbeeld plechtig ingehuldigd.

Vandaag kan je in restaurant De Egelantier, gelegen rechtover het standbeeld, genieten van een lekkere KARTUIS. Eigenaar Wilfried Vierendeel nam het initiatief een bier te laten brouwen dat sterk aanleunt bij het originele recept. De Kartuis van vandaag wordt gebrouwen in Woesten (West-Vleteren). Het is een bier met hergisting op de fles, heeft een alcoholpercentage van 8 %. en het bestaat als donker dubbel of blond triple.

Beide bieren zijn gebrouwen naar aloude traditie en met respect voor de originele smaken. Dit maakt dat het bier “Kartuis” een zeer persoonlijke en uitgesproken eigen smaak heeft. Maar ‘Kartuis’ beperkt zich niet alleen meer tot het bier op zichzelf maar er wordt ook ‘Kartuiskaas’ en ‘Kartuiskoekjes’ vervaardigd op basis van dit bier. KARTUIS is dan ook het visitekaartje van de gemeente Herne en het ideale product om de gemeente te promoten.

Adres: Zavelstraat 34, 1500 Halle

Facebookpagina: https://www.facebook.com/Kartuis

Website: https://www.kartuis.be/

Product in de RABABOX: G4 blond bier


De Ster mosterdmakerij

DE STER mosterdmakerij

Mosterdmaken gebeurt bij DE STER alleen met de beste en meest eenvoudige ingrediënten: mosterdzaad, zeezout, natuurazijn en water. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen, kleurstoffen, enz. En dat al sinds 1924, met een authentieke 3-steens mosterdmolen.

Adres: Geestbeekweg 3B – 3210 Lubbeek

Facebookpagina: https://www.facebook.com/MosterdDeSter

Website: https://www.de-ster.com/

Product in de RABABOX: Dressing – mosterd

%d bloggers liken dit: