Herne Rabarber’t vzw werd opgericht in 2017, met het idee de groente rabarber terug in de kijker te zetten. Door vernieuwende projecten en activiteiten rond rabarber te organiseren, willen we zo mensen samenbrengen, het verenigingsleven stimuleren, de lokale handel promoten en goede doelen ondersteunen.

Na een vliegende start volgde de actie ‘adopteer een rabarberplant’. Via de organisatie kon iedereen voor 10 euro een rabarberplant ‘adopteren’. Hierbij kon je kiezen om de plant mee naar huis te nemen of op één van onze velden te laten planten. Dankzij deze actie konden we zo twee mooie velden aanleggen in Sint-Pieters-Kapelle en in de tuin van het Dominicanessenklooster van Herne. Deze worden door ons met veel liefde en zorg onderhouden.

Met de oogst van deze planten ontstonden verschillende ideeën, waaronder het brouwen van een rabarberbier en het maken van een assortiment van rabarberpralines samen met lokale handelaars. We hopen om in de toekomst nog meer producten met rabarber te kunnen ontwikkelen.

Daarnaast organiseren we ook leuke activiteiten. Zo mochten we de bewoners van het rusthuis Sint-Felix Herne al een leuke namiddag bezorgen en in het kader van Lenteschoonmaak 2019 van De Mooi Makers, organiseerden we een grote zwerfvuilactie in het jeugdhuis van Herne. Ook zijn we aanwezig op verschillende evenementen. We waren al te gast op de plantenruilbeurs van Landelijke Gilde Herne, Het Warmste Klooster van Herne Leeft en Dag van de Zorg door Our Little Farm vzw.

Als organisatie willen wij ook ons goed hart tonen en schenken we elk jaar een deel van onze winst naar een goed doel. We schonken o.a. al aan Kom Op Tegen Kanker naar aanleiding van De Warmste Week van Studio Brussel.