Onze producten met rabarber

Op deze pagina vind je ons gamma aan rabarberproducten. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de werking van onze vzw en een deel wordt geschonken aan onze gekozen goede doelen namelijk De Belgische Verenging Ziekte van Hirschsprung en SOS Wilde Dieren.

Het overgrote deel van onze producten zijn vervaardigd op basis van onze eigen rabarber en door lokale handelaars. Daarom produceren wij als vzw niet op grote schaal. Om de kwaliteit en de versheid te garanderen, kan het dus zijn dat een product gedurende een periode niet beschikbaar is.

Wij leveren aan huis in de regio rond Herne. Indien je buiten de streek van Herne woont, bekijken we samen de beste leveropties. 

Indien je graag iets wil bestellen of reserveren, stuur dan gerust een mailtje naar rabarberherne@gmail.com.


Rabarberproducten met eigen geteelde rabarber

Appel-rabarbersap Herne Rabarber’t

Een fris en fruitig appel-rabarbersap gemaakt op basis van onze eigen rabarber en appels uit het Pajottenland. Ideaal bij een lichte maaltijd of een vieruurtje. De combinatie van verschillende soorten appels zorgt ervoor dat het sap niet te zuur smaakt. Zonder toegevoegde suikers, bewaarmiddelen of toegevoegd water. Jong en oud zullen er dol op zijn! Op het etiket pronkt onze mascotte Bluecapi. Ook zeer geschikt voor een cocktail of een mocktail.

Inhoud1 liter
Prijs3,50 euro (inclusief 0,20 cent statiegeld)
Geperst doorPom d’Happy
Ook verkrijgbaar bijAVEVE Tollembeek , Brokantie Roosdaal en Van Snick Herfelingen
Te drinken bij B&B Wisteria en Café Terlindenhof

Aardbei-rabarberconfituur 

Een aardbei-rabarberconfituur vervaardigd door Manon van Zoete Potjes uit Schepdaal, met aardbeien uit de streek en de verse rabarber van Herne Rabarber’t. Lekker op een sneetje brood of gecombineerd met een stukje paté.

Inhoud225 gram
Prijs4,50 euro
AfkomstZoete Potjes

Assortiment rabarberpralines

Speciaal voor Herne Rabarber’t ontwikkelde Ann Douteur van A-chocola! een assortiment van 4 rabarberpralines. Voor ieder wat wils!

InhoudVerkrijgbaar in een mooie cadeauverpakking per 16 of per 4.
Op vraag ook verkrijgbaar in ballotindoos. 

– Witte chocolade met rabarber en framboos
 – Rhuby chocolade met ganache van rabarber 
 – Melkchocolade met citroen, gember en rabarber 
–  Fondant chocolade met truffel van rabarber
PrijsDoosje 4 pralines = 4 euro / Doosje 16 pralines = 12 euro
AfkomstA-Chocola!

Rabarberpaté

Ideaal voor bij onze aardbei-rabarberconfituur is de rabarberpaté. Slagerij Johan Bombois uit Sint-Pieters-Kapelle, een deelgemeente van Herne, maakt deze crèmepaté speciaal voor onze vzw op basis van rabarbercider.

Inhoud250 gram
Prijs5,50 euro
AfkomstSlagerij Johan Bombois

Rabarbersorbet

Heb je ooit al rabarbersorbet geproefd? Herne Rabarber’t liet een unieke rabarbersorbet maken door Choconelly uit Herne. Ideaal voor een frisse zomerdag of bij een stukje taart. Ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. 

Inhoud1 liter
Prijs15 euro
AfkomstChoconelly

Aardbei-rabarbertaart

Vicky van ’ T Keekje uit Heikruis (Pepingen) bakt heerlijke aardbei-rababertaarten. Het deeg wordt gemaakt op basis van haar eigen gemalen granen. Met aardbeien afkomstig uit de streek en rabarber van onze vzw. 

InhoudEen grote taart – 10 stukken
Prijs8 euro
AfkomstT Keekje

Rabarberproducten uit de streek

Rabarbercider

In deze overheerlijke en unieke cider combineert Geert van “De Ciderbrouwerij” de geweldige soorten rabarber Goliath en Red Champagne. Eenmaal de cider klaar is, heeft het een mooie roze kleur en een alcoholpercentage tussen 13° en 14°.

Inhoud75cl
Prijs12 euro
AfkomstDe Ciderbrouwerij Asse

Rabarberproducten van een beetje verder

Rabarberthee – Rabarbergenot

Een vruchtenmengeling op basis van rabarber met appel, hibiscus, vlierbes, rozenbottelschil en roze korenbloem. Zowel koud als warm te drinken.

Inhoud100 gram
Prijs4,70 euro
AfkomstPajothee

Rabarberwijn – Cuvée de rhubarb

InhoudAlcoholpercentage 14% – 75 cl
Prijs12 euro
Afkomst Leverancier: Drinks4You Roosdaal
Producent: http://www.saveursdefruits.be/

Rabarbersnoep

Vanille-rabarber snoepjes in een leuk glazen potje met draaideksel. Deze snoepjes proefden we voor de eerste keer op het Rabarberfeest van Heide in Nederland. 

Inhoud200 gram
Prijs3,50 euro

Rabarberplant

Op de rabarberhoeve het Warandehof in Alveringem worden rabarberplanten met veel zorg geteeld. De meest gekende rabarbersoort is wellicht de “Champagnerabarber” (Frambozenrood). Deze soort wordt gebruikt voor diverse bereidingen, zoals in o.a. confituur en sap.  

SoortChampagne red rabarber
Enkel te verkrijgen in de maanden april en mei
Prijs10 euro
AfkomstDe Rabarberhoeve Het Warandehof

%d bloggers liken dit: