Onze handelaars

De rabarberproducten die wij verkopen zouden niet bestaan dankzij de samenwerking met lokale handelaars. Achter elke handelaar schuilt een verhaal over zijn of haar passie voor hun beroep, werk en product(en).

A-chocola! – Lombise

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 09f2da_5b187068bb624df88ee5f40287937b9e.webp

Met haar ervaring in het bedrijfsleven heeft Ann ervoor gekozen diensten aan te bieden die specifiek zijn gericht om klanten te helpen, haar publiek te verleiden en te verrassen.

Na een carrière in bedrijven besloot Ann Douteur zich te wijden aan haar passies: creatie, samenwerking en vooral chocolade!

Met haar wens om samen te werken, verleidt ze geweldige chefs en mensen die belangrijk zijn in de horeca, om nieuwe recepten en nieuwe pralines te ontwikkelen.

Met een sterke drang om te creëren, verkent ze voortdurend nieuwe gebieden en stelt ze vaak nieuwe chocolaatjes voor op basis van lokale producten.

(Bron: Douteur, A. (z.d.). a-chocola. Geraadpleegd op 9 september 2019, van https://www.a-chocola.com/)

De Ciderbrouwerij – Asse

De Ciderbrouwerij - Asse

De ciderbrouwerij is een brouwerij in het Pajottenland die op een ambachtelijke wijze cider maakt, zoals hij honderden jaren geleden gemaakt werd.

Veel mensen kennen cider voornamelijk van de Franse cider uit Normandië, of de engelse cider die door een groot publiek geproefd en gedronken wordt. Deze ciders hebben een alcoholpercentage tussen 3% en 6%. Ze worden meestal in grote citernes gemaakt en er wordt gist aan toegevoegd om het gistingsproces op gang te brengen. De traditionele cider uit het Pajottenland wordt gemaakt van vers geperst appelsap, rabarber en trosbessen. Het fruit komt rechtstreeks van de fruitkwekers uit de streek.

Bij het maken van de cider wordt geen gist toegevoegd omdat het Pajottenland en de Zenevallei een unieke streek is waardoor het mogelijk is om bier en cider te brouwen zonder toevoeging van gist.  Het sap wordt op eiken vaten getrokken en er wordt water en suiker toegevoegd.  Na een drietal dagen begint het sap te gisten en er vormt zich schuim dat regelmatig wordt verwijderd.  Dit noemt men de snelle gisting, die ongeveer een drietal weken duurt.

Daarna gaat het proces langzamer, dan begint de trage gisting, die enkele maanden kan duren. De cider heeft  reeds na 5 tot 6 maanden al een lekkere smaak. Echter deze moet nog ekele maanden op het vat rijpen. Na ongeveer 10 maanden wordt de cider  gefilterd en op flessen getrokken.

(Bron: Straffe streek. (z.d.). De Ciderbrouwerij – Asse | Straffe Streek. Geraadpleegd op 9 september 2019, van https://www.straffestreek.be/producent/de-ciderbrouwerij)

Pajothee – Vollezele

untitled-titel-3

Marianne zat al een ruime tijd met het idee om ‘iets’ te doen met of rond thee. Vijf jaar geleden nam ze de tijd om zich te verdiepen in de wereld van de thee.

Er is zoveel te vertellen over thee en er zijn zoveel soorten.
Dagelijks kwam ze nieuwe dingen te weten en telkens kwam de vraag: “Hoe kunnen we hiermee aan de slag”.

En toen kwam het idee om een webshop te beginnen, met debedoeling om regelmatig nieuwe thees aan te bieden en promoties hieromtrent te doen. Daarnaast is er ook een ruim aanbod aan ambachtelijke en speciaal uitgekozen koffies van hoge kwaliteit.

(Bron: Pajothee. (z.d.). PajoThee – Home. Geraadpleegd op 9 september 2019, van https://www.pajothee.be/ )

Zoete Potjes – Schepdaal

Afbeeldingsresultaat voor Zoete potjes

Confituren & Granola’s zijn met liefde gemaakt en dat smaak je. We bereiden de confituren en granola’s met fruit van hoge kwaliteit en met aandacht voor duurzaamheid.


Daarom werken we vooral met fruit afkomstig van lokale boeren, vrienden, familie, buren, … die zorg dragen voor de natuur en wat het te bieden heeft. Het Pajottenland heeft zoveel moois te bieden.
Onze Zoete Potjes werden daarom goedgekeurd voor het Pajottenland+ merk.

Voor de granola’s is dat natuurlijk iets moeilijker omdat haver, spelt, rogge en zaden niet zoveel voorkomen in onze regio. Maar ook hier denken we aan onze voetafdruk en zoeken we naar de juiste verdeler met de juiste normen en waarden. Zo genoeg uitleg, ik laat u rustig snuisteren in de wereld van de Zoete Potjes.

(Bron: Zoete potjes. (z.d.). zoetepotjes. Geraadpleegd op 9 september 2019, van https://www.zoetepotjes.be/)

Choconelly – Herne

Sinds september 2017 kan u in Herne bij Sylvie terecht voor lekkere pralines, heerlijke koekjes, snoepjes en mooie geschenken. Neem gerust eens een kijkje in ons aanbod en volg ons zeker op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes en de meest recente ideetjes.

(Bron: Choconelly. (z.d.). Choconelly – Herne. Geraadpleegd op 9 september 2019, van http://www.choconelly.be/)

Slagerij Johan Bombois – Sint-Pieters-Kapelle

’t Keekje – Heikruis

Picture

Brood gebakken van eigen graan, dat smaak je. Kom bij ons langs voor een brood, gebakje of een andere lekkernij. 


Een communiefeest, babyshower, verjaardag of een ander feest(je), om jouw speciale gelegenheid compleet te maken, voorzien wij graag jouw uniek, al dan niet gepersonaliseerd gebak.
Heeft u gewoon geen tijd om zelf in de keuken te staan of bakt u er gewoon niets van, dan kan u ook bij ons terecht voor cakes, taarten, cupcakes en ander gebak.


In ons uitgebreid assortiment vindt u zeker iets naar uw gading. Of breng uw eigen recept mee, zodat we volledig naar jouw wensen kunnen bakken. 
Al onze taarten, gebak en vullingen worden vers bereid, we werken zoveel mogelijk met lokale producten en alles wordt volledig met de hand afgewerkt.

  • Website: https://www.tkeekje.be/
  • Adres: Molenhofstraat 54, 1670 Heikruis
  • Telefoon: 0475/85 63 29
  • E-mail: tkeekje@gmail.com

(Bron: ’t Keekje. (z.d.). ’t Keekje – Home. Geraadpleegd op 9 september 2019, van https://www.tkeekje.be/)

%d bloggers liken dit: