Goed doel: Belgische Verenging Ziekte van Hirschsprung

Een van de doelstellingen die de leden van Herne Rabarber’t willen bereiken met hun organisatie, is het ondersteunen van lokale goede doelen. Daarom heeft de vzw beslist om haar winst in 2020 en 2021 te schenken aan Belgische Verenging Ziekte van Hirschsprung.

De ziekte van Hirschsprung is een zeldzame aangeboren afwijking van de darm, gekenmerkt door de afwezigheid van zenuwcellen in een (stuk) van de (dikke) darm. Door het ontbreken van de zenuwcellen kan de darm de ontlasting niet naar buiten werken. De ontlasting hoopt zich op waardoor de darm uit gaat zetten. In België worden jaarlijks ongeveer 24 kinderen geboren met deze aandoening. De ziekte van Hirschsprung komt soms gecombineerd met andere syndromen voor bv. het syndroom van Down en syndroom van Waardenburg.

Een van de medeoprichters van Belgische Verenging Ziekte van Hirschprung is Kelly Defrijn uit Herne, zelf mama van een zoontje die lijdt aan de ziekte.

woman hiding on balloon

Herne Rabarber’t wil deze organisatie steunen door een deel van de winst uit de verkoop van volgende items te schenken:

 ©  alle rechten voorbehouden
  • Verkoop van rabarberproducten doorheen het hele jaar en de eindejaarsperiode.
  • Verkoop van geschenkpakketten voor de feestdagen. 
  • Verkoop van zelf geïllustreerde kerstkaarten. 
  • Verkoop van viltpakketten in samenwerking met Het Vilthuis te Kokejane.

Naast financiële steun, staat Herne Rabarber’t ook klaar om de organisatie met raad en daad te helpen tijdens toekomstige activiteiten en acties. 

Meer informatie en bestellingsforumulier

Telefonisch bestellen is ook mogelijk via 0472/24.61.78 (na 17h00).

%d bloggers liken dit: