Het herfstseizoen is volop bezig en daarbij horen dus lekkere, warme soepjes om je helemaal op te warmen bij het koude weer. Daarom is onze groente rabarber ook een uitstekende soep-ingrediënt! Met dit recept kan je thuis rustig genieten van een kopje wortel-rabarbersoep.
Sandie Clarke
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram wortelen
2 stengels rabarber
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels crème fraîche (optioneel)
1 theelepel korianderzaad
Wat sprietjes bieslook (optioneel)
1 eetlepel olijfolie
1 liter groentebouillon
Zout
Bereiding:
Stap 1: Was de rabarber en snij deze in kleine stukjes. Kook de stukjes rabarber gedurende 10 minuten in een bodempje water, tot de rabarber uit elkaar begint te vallen.
Stap 2: Verwarm een braadpan en voeg de olijfolie toe.
Stap 3: Pel de ui en de knoflook, snij deze vervolgens in fijne stukjes en laat ze licht bakken in de olie.
Stap 4: Schil de wortelen, snij deze in kleine plakjes en laat de wortelen ook even mee bakken in de olie met de ui en de knoflook.
Stap 5: Voeg de bouillon toe en laat de wortelen gaar koken.
Stap 6: Als alles gaar gekookt is, pureer de soep.
Stap 7: Voeg zoveel rabarber toe als gewenst, maar zorg ervoor dat de zoete wortels evenwichtig zijn met de zure rabarber.
Stap 8: Maal de korianderzaden fijn en voeg deze toe aan de soep.
Stap 9: Vergeet de soep niet op smaak te brengen met wat zout.
Ziezo! Je soep is klaar om geserveerd te worden. Voor de afwerking kan je de soep serveren met crème fraîche en fijne stukjes bieslook.
Bron: https://www.voedwel.nl/static/download/Wortelsoep-met-rabarber.pdf – Bewerkt door Herne Rabarber’t vzw op 16/10/2020