Aardbei-rabarber confituur

Met dit recept maak je de traditionele aardbei-rabarber confituur in een mum van tijd!

Proef ook onze eigen aardbei-rabarber confituur met zelf geteelde rabarber!

Ingrediënten:

  • 500 g schoongemaakte rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 500 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Bereiding:

1) Begin met een grondige wasbeurt van de aardbeien en de rabarber. Verwijder het groene ‘hoedje’ van de aardbei.

2) Snij de rabarber in kleine stukjes van ongeveer 3 cm en doe deze in een ruimte kookpot, samen met het sinaasappelsap. Laat vervolgens de rabarber 10 minuten tot moes koken. Zorg ervoor dat het deksel op de pot ligt.

3) Snij ondertussen de aardbeien in fijne stukjes. Wanneer de rabarber gedaan heeft met koken, voeg je de aardbeien en de suiker toe aan de rabarbermoes. Goed roeren, zodat de suiker oplost en breng dan opnieuw aan de kook.

4) Laat alles 3 minuten koken en dan is de confituur klaar. Moest er nog schuim aanwezig zijn, mag je die verwijderen.

5) Giet de warme confituur in glazen bokaaltjes. Sluit ze vervolgens af en plaats de bokalen omgekeerd om af te koelen.

Bron: Madame confituur. (2012, 4 mei). Aardbeien rabarber confituur. Geraadpleegd op 31 maart 2020, van http://madamconfituur.com/aardbeien-rabarber-confituur/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: