Foodblog – 4/06/2019 – Rabarbercake met chocolade, esdoornsiroop en bananen

Chocolade en rabarber, wat wil een mens nog meer om gelukkig te zijn!

Ingrediënten:
  • 2 rijpe bananen
  • 50 ml esdoornsiroop
  • 100 ml rijstmelk
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 200 g speltmeel
  • Een rabarberstengel
  • Een snuifje zout
  • Chocoladerondjes (1 handje vol)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plet de bananen zacht, klop de eieren los en meng deze samen in een grote kom.
  3. Meng vervolgens de esdoornsiroop, het vanillepoeder, het snuifje zout, de speltmeel en de rijstmelk met elkaar.
  4. Meng alles met elkaar. (Tip: Het deeg mag niet te lopend zijn. Als dit het geval zou zijn, voeg er dan nog wat speltmeel bij.)
  5. Smeer je bakvorm in met bakboter of een ander product volgens eigen keuze.
  6. Was de rabarberstengel en snij die in fijne, lange reepjes. Deze dienen om de cake te decoreren. Hoe meer rabarber je er bovenaan oplegt, hoe beter je de smaak van de rabarber zal proeven in de cake.
  7. Giet het mengsel in de bakvorm, leg de reepjes rabarber er boven op en strooi als laatste de chocoladerondjes over de cake.
  8. Laat de cake 20 tot 30 minuten bakken tot er een mooie bruine korst op komt. (Tip: Om te kijken of de cake vanbinnen goed gebakken is, kan je er met een vork in prikken. Als er geen deeg blijft plakken aan je vork, is de cake klaar).

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: