Foodblog – 9/08/2018 – Panna cotta met rabarber- en aardbeiencoulis

Heerlijke panna cotta met rabarber- en aardbeiencoulis, het perfecte dessertje om af te koelen tijdens deze zwoele zomerdagen.

BENODIGDHEDEN VOOR 4 TOT 6 PERSONEN:
  • 300g Griekse yoghurt
  • 300 g aardbeiden
  • 125 ml slagroom
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 gelatineblaadjes
  • 2 dikke rabarberstengels
  • 1 limoen
  • 2 dl water
  • 175 g suiker
BEREIDINGSWIJZE:
  1. Week 3 gelatineblaadje 5 minuten in koud water.
  2.  Giet de slagroom in een pan en breng deze aan de kook.
  3. Roer de suiker erdoor tot die opgelost is en laat dan nog even zachtjes borrelen.
  4. Knijp de koude gelatineblaadjes uit, haal daarna de pan van het vuur en laat de gelatine in de hete room oplossen.
  5. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3 à 5 minuten afkoelen tot het lobbig wordt.
  6. Roer met een lepel de yoghurt los in een kom en meng het roommengsels eronder door. Schep het mengsel dan vervolgens in glazen en zet ze 2 uur in de koelkast tot de panna cotta stevig is.
  7. Snij de rabarber en de aardbeien in fijne stukjes en marineer ze een half uurtje in het sap van een halve limoen met daarbij 2 eetlepels suiker.
  8. Doe de rest van de suiker in een pan en voeg het water erbij.
  9. Laat zachtjes inkoken tot een dikke suikersiroop. (Voeg suiker toe als de siroop niet dik genoeg is)
  10. Voeg de gemarineerde rabarber en aardbeien toe zodat de siroop rood kleurt.
  11. Zeef nadien de siroop en week het overgebleven gelatineblaadje in koud water
  12. Voeg dan het gelatineblaadje toe aan de nog hete coulis en los het al roerend helemaal op.
  13. Laat de rabarber – en aardbeiencoulis lichtjes afkoelen en lepel hem boven de glaasjes panna cotta en laat deze nog 1 uur afkoelen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: